Reklamasjon & Retur

Mangel eller feil på leveringen
Hvis du mangler en eller flere varer i forhold til ordre-/leveringsbekreftelsen, har vi egne rutiner for å håndtere dette så enkelt som mulig.

Send en epost direkte til nettbutikk@nibu.no. Denne eposten må inneholde følgende informasjon:

  • Kundenummer
  • Ordrenummer
  • Varenummer på varen som mangler

Vårt kundeservice vil deretter finne ut hva som har skjedd og rett opp eventuelle feil.

Mottatt feil vare
Har du mottatt en annen vare enn det som er spesifisert på ordre-/leveringsbekreftelsen skal du gjøre følgende:

Send en epost direkte til nettbutikk@nibu.no. Denne eposten må inneholde følgende informasjon:

  • Kundenummer
  • Ordrenummer
  • En beskrivelse av hva som er feil

Kundeservice vil deretter rett opp eventuelle feil og sørge for at du får rett vare.

Har varen blitt skadet under transport?
Om varen er skadet under transport, skal følgende gjøres:

  • Ved mottak eller utlevering av ett produkt fra vår nettbutikk må det ved signering anmerkes dersom det er synlig skade på emballasje.
  • Kontroller produktet for synlige eller skjulte skader omgående.
  • Dersom produktet er skadet, ta kontakt med vårt kundesenter på nettbutikk@nibu.no innen kl. 12.00 påfølgende dag etter mottak.
  • Ved godkjent reklamasjon vil det bli tilsendt returseddel for retur av produktet.

Retur og garanti
Behandlingstid på returer:
Når en vare har blitt sendt i retur til nibu.no, vil du etter 5 – 7 dager motta en tilbakemelding fra oss, når varen er ferdig kontrollert. Du vil motta en ny ordrebekreftelse på e-post når vi sender ut en erstatningsvare til deg.

Vi anbefaler at retur utføres av den samme transportør som leverte produktene. Forsendelser som ikke sendes med Postnord (eller annen forsendelsesmåte som benytter sporing) sendes på eget ansvar. Varer som blir sendt i postoppkrav til nibu.no vil ikke bli mottatt. Disse blir returnert til kunde.

Ved retur er det svært viktig at både produkt og tilhørende original emballasje pakkes godt inn. Ødelagt produkt eller original emballasje vil ikke bli godkjent. Det anbefales at større produkter returneres med Postnord for å unngå transportskader.

Generelt om returer
En defekt vare som sendes i retur, vil bli erstattet med ny vare av samme type, dersom skaden skyldes transport eller garanti. Dette vil du motta en ordrebekreftelse på, hvor også prisen på varen står oppført. Det skal ikke betales for erstatningsvaren. Dersom erstatningsvaren er utgått, vil du få kreditnota på ordrebekreftelsen. Du kan da velge mellom å få pengene tilbake eller få tilsendt et lignende produkt i erstatning. Ved bruk av generell angrefrist, vil det automatisk bli opprettet en kreditnota til deg og du vil få pengene tilbake på kontoen din. Produktet må ikke ha vært i bruk/montert i angrefristperioden.

Angrerett
Dersom du angrer på kjøpet har du angrerett iht angreloven. Angreretten betyr at kjøper uten begrunnelse kan returnere varen selv om det ikke er noen mangel ved selve varen. Angrerettskjema kan lastes ned her.

Om du benytter deg av angreretten vil du få tilbake alle kostnader du har hatt ved kjøpet.

Sammen med varen vil du motta informasjon om angreretten og angrerettskjema. Du har da 14 dager på deg til å benytte deg av angreretten ved å melde fra til NIBU AS. Dette skal meldes skriftlig og skal også inneholde opplysninger om hvordan varen returneres. Videre skal varen returneres innen rimelig tid! Varen må leveres tilbake i original emballasje og i den stand og mengde som den var når kjøper mottok varen. NIBU har full rett til å avvise vare som kommer i retur dersom det er mangler eller feil på returnert vare.

Eventuelle kostnader ved retur av varen skal bære av kjøper dersom ikke annet skriftlig er avtalt.